Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Transgender in Groningen!

Groningen leeft!

Hoog in het Noorden zijn de interessante ontmoetingen te vinden, chille feesten om uit je dak te gaan, en kunstzinnige objecten om tegen aan te lopen. Groningen staat synoniem voor alternatief, jezelf kunnen zijn en alles lekker los laten hangen.

Nu ja, ik overdrijf natuurlijk. Maar het is wel opvallend hoe creatief de mensen in Groningen kunnen uitpakken. Zo ook voor de aankomende Landelijke Transgenderdag op 15 oktober. Het programma lijkt op het eerste gezicht te bestaan uit de onvermijdelijke lezingen en een talkshow, aangevuld met ‘live-muziek’ en een hele hoop eten.

Maar uit betrouwbare bron weet ik dat er ter plekke levende sculpturen worden gefabriceerd door Ilse Donker, en dat er (foto) exposities zijn van mensen als Kristi Jungcurt en Mijke van der Zee. Bovendien is er een monoloog uitgezet, gespeeld door acteurs van ZINA, het Noord Nederlands Toneel, en een handvol transgenders. Én wordt de dag afgesloten met een groots opgezet feest in de Golden Arm waarvoor eerst de benodigde brandstof wordt opgedaan met een drie-gangen menu in de Vestibule.

Dat moet toch een geweldig Popqueer feestje worden!

Klik hier voor het programma

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply