Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

The New York Times veranderen van gedachten

De kracht van woorden wordt in dit veranderende nieuwsbericht van de New York Times weer eens helder aan het licht gebracht. Op een subtiele manier wordt er een schuldvraag opgeroepen voor de vele arrestanten  en het antwoord op deze vraag verschoven van de politie naar de actievoerders.

“After allowing them onto the bridge, police cut off and arrested dozens of Occupy Wall Street protesters”

Wordt vervangen door:

” In a tense showdown over the East River, police arrested hundreds of Occupy Wall Street demonstrators after they marched onto the bridge’s Brooklyn-bound roadway”.

 

New York Times

 

Lees ook deze blog over de achtergrond en reactie van de New York Times.

En bezoek FreakOutNation die de wijziging het eerst was opgevallen http://freakoutnation.com

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “The New York Times veranderen van gedachten”

  1. Marie says:

    Dat gebeurt ook bij de kraakdemonstraties. Het woord van de politie telt zwaarder dan ooggetuigen, zelfs zwaarder dan van journalisten die erbij waren. Opvallend is dat de autoriteiten van Arabische landen dan weer niet geloofd worden en dat journalisten daar de rellen ongecensureerd kunnen uitvergroten en politiegeweld als dictatoriaal wordt gezien.

  2. Marie says:

    Zie ook de suggestieve quotes bij: ‘Sociale onrust Engeland geen rellen, maar opstand’ van de Telegraaf. Als de visie afwijkt van de eigen rechtse blik, is het ineens een mening geworden.
    [http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/2842160/2011/08/08/Sociale-onrust-Engeland-geen-rellen-maar-opstand.dhtml]

Leave a Reply