Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Een website voor je baas

Hoe vet is het als je zelf de website voor het bedrijf waar je werkt mag maken? Nou, best wel vet. Samen met het team heb ik een website gebouwd voor DICTU (Dienst ICT Uitvoering). DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De opdracht was dan ook een site te bouwen waarin de diverse afdelingen hun stempel op hun eigen pagina’s konden drukken. Met behulp van de module Paragraphs en een slimme collega die een nieuwe methode ontwikkelde om deze toe te passen, is dat ook gelukt.

Op 11 april 2019 kwam het bestuur van DICTU naar onze werkvloer in Assen. Daar hield de productowner van de website nog een praatje en vertelde mijn servicemanager nog iets over ons team. Met een druk op de knop bekrachtigde algemeen directeur Gerdine Keijzer-Baldé vervolgens de livegang van onze nieuwe site. Na de lancering mocht ik als developer nog de bouw en techniek van de website toelichten.

De site is gebouwd conform de Rijkshuisstijl en de webrichtlijnen. Ons team heeft hierbij gebruik gemaakt van een innovatieve technische toepassing dat binnen het team ontwikkeld is. Dankzij deze toepassing kan de redactie van DICTU.nl naar eigen inzicht pagina’s opbouwen, sidebars en blokken plaatsen, en een achtergrond kleur voor de diverse regio’s op de pagina kiezen. De redactie kan zodoende het uiterlijk van haar pagina’s optimaliseren voor de informatie die zij wil aanbieden.

Esmeralda Tijhoff geeft toelichting op de techniek achter de website.

taartjes

Het Webteam van DICTU ontwikkelt en beheert websites in Drupal 8 voor de rijksoverheid. De kracht van het DICTU Webteam ligt in de levering van maatwerk. Vrijwel elke vraag van de klant kan worden omgezet naar een technische oplossing die werkt. Naast deze technische toepassingen werk ik ook mee aan het toegankelijk maken van websites. Daarvoor toets ik bijvoorbeeld websites op de webrichtlijnen en promoot ik onze UX-testing.

De website van DICTU heeft een hoge mate van flexibiliteit voor de redacteuren. Ik ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen!

Bekijk hier onze website

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply