Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

DIY: Tandpasta

Tegenwoordig kun je alles kopen. Maar voor het milieu én je portemonnee is het fijner als je zelf aan de slag gaat. Linda stuurde mij dit recept voor tandpasta. Het is wat zout en vettig, dat is even wennen maar verder poetst het goed! 

tandpasta

Zoals je waarschijnlijk al wel gehoord hebt, drijven er gigantische hoeveelheden kleien stukjes plastic (microplastic) in de oceanen. Die plastic soep bedreigt het maritieme leven en ons eigen voortbestaan op deze planeet.

Idioot genoeg was er ooit eens iemand die dacht dat het een goed idee was om onverteerbare kleine stukjes plastic, de microbeads, te verwerken in producten zoals tandpasta, scrub, gezichtscrème, lippenbalsem, etc. vanwege de schurende werking van die dingen. Maar al dat plastic verdwijnt via het doucheputje om uiteindelijk in onze oceanen en zeeën het zeeleven te schuren.

Maak zelf een tandpasta die jouw tanden én de wereld beschermd!

Je hebt nodig:

2 eetl kokosolie

1 eetl bakingsoda (natriumbicarbonaat)

10 druppels etherische pepermunt olie

2 druppels etherische tea tree olie

optioneel een paar druppels stevia voor een zoeter smaak

 

tandpastaZo doe je het:

In een kommetje alle ingrediënten goed door elkaar mengen, de kokosolie eventueel een beetje verwarmen als deze hard is. Je moet er in kunnen roeren maar het moet niet vloeibaar zijn, even op de verwarming zetten werkt vaak prima.

De pasta in een schoon, afsluitbaar potje schenken en hard laten worden. Klein spateltje of lepeltje gebruiken om een beetje pasta op je tandenborstel te doen.

De tandpasta is beetje hard, maar met vinger of houten spateltje krijg je t goed op je tandenborstel.

Foto’s door Linda

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “DIY: Tandpasta”

Leave a Reply