Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

DIY: Anti Muggen, Teek & Luizen Middel

muggen verbodenMuggen! Teken! Luizen! Ze komen er weer aan. Na de zachte winter wachten hordes ongedierte om zich te verlekkeren aan jouw lijf. Neem dus maatregelen, laat je niet uitzuigen!

Een heel gangbaar middel tegen muggen is DEET. Maar wist je dat je dit middel niet mag smeren op kinderen? Het is een giftig goedje dat het zenuwstelsel kan aantasten. In plaats van duur gif te kopen, kun je beter even zelf wat ingrediënten door elkaar roeren. Een anti-muggen middel is zó gemaakt. En dit middel is ook nog eens tegen teken en luizen! Een aanrader dus voor iedereen die vaak in de tuin of het bos wandelt.

 

Maak zelf Anti Muggen, Teek & Luizen Olie met Tea Tree

Deze olie maak je snel en eenvoudig van olie en teatree. De geur van teatree houdt muggen, teken en luizen op een afstand en deze mix is zeer geschikt om kleine kinderen mee te beschermen.

Dit heb je nodig:tea tree olie

 • Amandel of olijfolie
 • Teatree olie
 • Bruin flesje

Zo doe je het:

Meng 16 delen dragerolie op 1 deel teatree.

Bewaar de mix in een potje van bruin glas om de houdbaarheid te optimaliseren. Bewaar de pot op een donkere plaats.

Smeer simpelweg een beetje van de oliemix op je huid.  Let wel op dat je deze olie niet op je kind smeert in de zon, je wilt je kind immers niet laten verbranden! Gelukkig hebben muggen óók een hekel aan zonnigheid, dus je hebt de olie alleen nodig in schemergebied.

 

Meer Anti-Muggenolie recepten

Ben je allergisch voor tea tree? Of vind je de geur van tea tree te penetrant? Dan is hier een recept voor nóg een antimuggenolie.

Het komt er simpelweg op neer dat je een noteolie zoals olijf- amandelolie of kokosolie en dit mengt met essentiële oliën waar muggen niet van houden. Kies uit: eucalyptus, tea tree, munt, citronella, lemon, lavendel, rozemarijn, kruidnagel, geranium.

Voorbeeld recept:

 • 10 druppels citronella olie
 • 4 druppels eucalyptus olie
 • 10 druppels lavendelolie
 • 200 gram kokosolie

Smelt de kokosolie au bain marie. Voeg de andere drie oliën toe. Meng de oliën goed door elkaar en giet de mix in een (glazen) pot.
De mix zal stollen als het afkoelt. Je kunt het dan als crème gebruiken. Kokosolie is heerlijk als bodylotion, dus smeer maar raak!

 

vrouw smeert been in met creme

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “DIY: Anti Muggen, Teek & Luizen Middel”

 1. Carly says:

  Het laatste recept met de kokosolie is dat alleen voor muggen of ook voor teken? En kan je daarmee wel in de zon?

 2. Esmeralda says:

  De tea tree olie werkt tegen teken, dus zolang dat erin zit is de olie anti muggen en anti-teken. Ik zou zelf kokosolie niet gebruiken als je de zon in gaat, ook al zijn er DIY recepten voor zonnebrandolie op basis van kokos. Maar muggen zitten alleen in de schaduw en schemer, dus dan kun je het prima gebruiken.

 3. Ich bin nicht sicher, warum genau, warum, aber diese weblog wird geladen extrem langsam für mich. Ist jemand mit diesem Problem Problem oder ist es ein Problem, Problem an meinem Ende? Ich werde später später wieder überprüfen und sehen, ob das Problem noch besteht.

Leave a Reply