Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Actie voor diversiteit in de wetenschap

Waar blijft die effectieve aanpak voor meer

diversiteit in de wetenschap?

 

5 september: actie opening Academisch jaar op de VU!

*** overgenomen uit het persbericht ***

De wetenschap biedt vrouwen geen gelijke kansen. Zo blijkt uit VSNU-cijfers dat ruim twee derde van de mannelijke docenten en universitaire docenten in vaste dienst is, terwijl bij de vrouwelijke collega’s maar de helft een vaste aanstelling heeft. Uit de LNVH Monitor Vrouwelijke Hoogleraren blijkt dat maar 17% van de hoogleraren vrouw is. Ook het verwerven van onderzoeksgelden is een ongelijke strijd: NWO gaf eerder dit jaar zelf al aan dat uit eigen onderzoek blijkt dat vrouwen minder vaak onderzoekfinanciering krijgen dan mannen. Bovendien verdienen anno 2016 vrouwelijke wetenschappers nog altijd veel minder dan hun mannelijke collega’s, zo toont het LNVH aan in hun onderzoek naar beloningsverschillen.

Dat moet echt anders vinden de VAWO, het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) en het Promovendi Netwerk Nederland (PNN). Daarom organiseren de drie organisaties tijdens de opening van het Academisch jaar op de VU een constructieve actie. Op 5 september tussen 13.00 en 15.00 uur laten we aan onder meer minister Bussemaker van OCW op een grappige manier zien dat verandering hard nodig is om te zorgen voor gelijke kansen voor mannen èn vrouwen.

Doe mee met de actie zodat wij kunnen laten zien dat wij staan voor gelijke kansen en daarmee voor de hoogste kwaliteit in onderzoek en onderwijs. Mail voor aanmelding en meer informatie naar scholtes@vawo.nl

 

VAWO, vakbond voor de wetenschap | info@vawo.nl

Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) www.lnvh.nlinfo@lnvh.nl

Promovendi Netwerk Nederland (PNN) | www.hetpnn.nl | info@hetpnn.nl

VU-600x367

 

logo

VAWOlogoNed1-600x110

pnn_logo

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply