Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Pullet Rocks

logo pullet rocks

 

Een tijdje terug was ik met Malamondo in Brussels om te spelen op een evenement van Pullet Rocks. We kwamen in the Rainbow house terecht, midden in het centrum van de stad. Een klein kroegje met een groot hart. We waren even bang dat het publiek vooral gewend was een wat rustige, melodieuze muziek en ons geluid niet zou kunnen waarderen. Maar de vrees was geheel onterecht want al bij het eerste nummer stond de tent tot de nok toe vol en werd er enthousiast meegeleefd met de muziek.

Pullet Rocks is een initiatief om vrouwelijke kunstenaars in het voetlicht te zetten. Deze promotie komt goed van pas, want in de muziekwereld zijn het voornamelijk mannen die de instrumenten bedienen. en het is echt een verademing om eens vrouwelijke musici te zien, helemaal als ze lekkere harde, politieke en confronterende muziek maken. Zoals wij dus!

Kijk deze geniale clip van de avond, gemaakt door Pullet Rocks. Wat een avond!

Dit nummer gaat over Kamp Zeist, een gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning zitten. Het is tegenwoordig een ‘gezinskamp’, wat inhoud dat er dus kinderen daar in die gevangenis zitten!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply