Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Jaarboek Vrouwengeschiedenis

Herinnert u zich nog het prachtige artikel van Femke Knoop in de Historica over het Modehuis Hirsch & Cie te Amsterdam (1882-1940)? En vond u dat ook zo interessant? Dan is het Jaarboek Vrouwengeschiedenis van dit jaar zeker iets voor u! Onder de titel ‘Design & Gender’ kijken diverse wetenschappers naar design en materiële cultuur waarbij zij kan het perspectief van gender hanteren.

“Vrouwen en mannen zijn ontwerpers, uitvoerders en gebruikers van voorwerpen of woonruimten, en worden op heel uiteenlopende wijzen gerepresenteerd in woord en beeld. Stereotype denkbeelden over vrouwelijkheid en mannelijkheid werken door in de dingen die ons omringen, van de alledaagse materiële cultuur en commercieel ‘low design’ tot exclusief ‘high design’ van toonaangevende ontwerpers. Dit Jaarboek voor Vrouwengeschiedenis laat de verwevenheid van design en gender zien aan de hand van prikkelende voorbeelden uit verschillende historische perioden en culturen.”

Het jaarboek wordt gepresenteerd op zaterdag 8 oktober 2011 in het Tassenmuseum Hendrikje te Amsterdam. Lees hier de gehele uitnodiging.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply