Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Huurwoningen en zo

Voor een huurwoning (in een grote stad) sta je jaren op de wachtlijst. Ik hoor mensen klagen dat dit komt door vluchtelingen. Ik zou diezelfde mensen willen horen klagen dat het komt door het opdoeken van zorginstellingen waarbij al die cliënten ineens (met urgentie) zelfstandig moeten gaan wonen. Ieder één huisje. Liefst met mantelzorg.

Bovendien zou ik die mensen willen horen protesteren tegen het halsstarrig weigeren van het bouwen van nieuwe huurwoningen door de coöperaties. En over de uitverkoop van huidige huurwoningen door diezelfde -ooit met publieke middelen opgezette- instellingen. Ik zou die mensen willen horen klagen over de privatisering die dit alles veroorzaakt heeft. En over het kapitalistisch denken waardoor winst boven mensen staat. Dan zou het vervolgens aardig zijn te zien dat al die mensen de straat op gaan, de mouwen uit de handen steken en een politieke omslag afdwingen.

 

Maandag 14/09/2015 is er een manifestatie als welkomsgebaar voor vluchtelingen op de grote markt in Groningen. Toch maar even langs gaan dan.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply