Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Historici Online

Zijn Historici op het web te vinden? In 2009 leek het er niet op, maar wie goed zoekt vindt altijd wel iets. Enkele pareltjes zal ik jullie voor het gemak maar even aanwijzen.

  • Zonneke Mattée blogt over haar onderzoek naar NSB-vrouwen en over verwante publicaties uit de media en haar eigen leven. Levensverhalen van NSB-vrouwen
  • Ad van der Zee blogt over geschiedenis en actualiteit. Overal waar hij komt, ziet hij het verleden achter het heden vandaan komen. De ondertitel van zijn pagina is dan ook: De geschiedenis ligt voor je neus
  • Aletta instituut voor vrouwengeschiedenis, plaatst blogs van medewerkers, bezoekers en anderen over emancipatie, geschiedenis en evenementen en reageert met scherpe pen op de actualiteit. Talk to Aletta
  • Ook het Biografisch Portaal heeft een blog waar historici hun stukjes kwijt kunnen. Van grote namen tot kleine onderzoekers.
  • Ga je aan de slag in de archieven? Dan wil je misschien de blog van Eric Hennekam even bekijken: Digitale gids voor onderzoekers. Met tips, trucs en nieuws.
  • Op de blog van Onvoltooid Verleden, de geschiedenis van sociale bewegingen zijn stukken te vinden van diverse pluimage. Boekbesprekingen en stukken over eigen onderzoek passeren de revue. Gezien de thematiek is deze blog met name interessant voor historici op het gebied van politieke geschiedenis, politieke cultuur, massabewegingen en sociaal verzet.
  • Helaas heeft Huub Wijfjes al enige tijd niets meer gepost op zijn blog. Zijn stukken laten een goede mix zien tussen opinie en academisch werk. Dus Huub, pak je toetsenbord weer eens op!

 

Weet jij ook een goede blog? Laat het me weten! Mail mij of plaats een comment bij deze blog.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply