plaatje heks

Heksennacht

nacht van de vrouwenkracht

Stickers

Stickers zijn een goede manier om je zichtbaar te maken in de stad. Je kunt plakken op seksitische billboards en tijdschriften of gewoon bij stoplichten en lantaarnpalen. Print ze uit op stickervellen en laat je gaan!

Stickers uit Amsterdam, pdf-file

Stickers uit Amsterdam tegen seksisme, pdf-file

 

 

Stickerstrijd in Groningen

In Groningen is er naar aanleiding van heksennachtstickers een stickerstrijd losgebroken tussen christenen en de heksennacht. De christenen plakken de heksennacht stikkers over met stikkers met evangelische teksten. Zij proberen ook de posters van de heksennacht van de muren te pulken. De Groningse vrouwen hebben in strijd tegen deze acties meer materiaal verspreid. Daarnaast zijn vrouwen op de straten letterlijk zichtbaar gemaakt door grote vrouwentekens op de straten te schilderen.

Een dag voor de Heksennacht kreeg Groningen een anonieme e-mail binnen, van iemand die zich 'sneaky person' noemde. Dit is de ingekorte tekst van de mail:

Beste vrouwen, 'Ik wil graag mijn excuses aanbieden voor het plakken van christelijke stickers over jullie stickers en het verwijderen van jullie PR materiaal. Het was niet netjes en te impulsief om iets van 'heksen' op deze manier te verwijderen. Toen ik me iets meer in jullie gedachtegoed verdiepte kwam ik er achter dat ik als christen ook graag wil dat vrouwen liefdevol en respectvol behandeld worden, ook op straat. Wat mij afschrok was dat jullie je identificeren met heksen.'

Groningen vind het ontzettend knullig en kortzichtig dat de stickerraar niet eerst heeft gekeken waar de Heksennacht over ging, maar is blij dat het geen actie betrof van verstokte patriarchale christelijken.