plaatje heks

Heksennacht

nacht van de vrouwenkracht

Agenda Heksennacht 2006

Amsterdam 2006

Amsterdam

Er zijn geen activiteiten in Amsterdam in 2006 bekend.

Groningen 2006

Groningen

-LadyFest gaat niet door op last van de politie, brandweer en de burgermeester.-
In Groningen organiseren we een LadyFest in de Op Drift. Voorafgaand aan de LadyFest/Heksennacht wordt Groningen in een warm bad van feministisch vandalisme gedompeld. Posters, stickers, verf en flyers vormen hierbij onze wapens. Wil je meedoen, mail dan even naar denattevinger@hotmail.com.
LadyFest is een niet-commercieel feministisch festival dat kunst, muziek, activisme en andere projecten door vrouwen wil steunen. Europees LadyFest Website
bands: de Fatwa's, The Tommies, Midnight Eyes en DJ Miss Luxury
schade: 3 euro
datum: 19 mei 2006
tijd: 20.30 deur open , v.a. 21.30 bands
locatie: pand Op Drift, 1e Drift/Spilsluizen 2, Groningen

Utrecht 2006

Utrecht

Op de valreep toch nog een Hexennacht in Utrecht aangezien wij dit onmisbaar vinden. De demonstratie zal in het teken staan van de vrouwenkracht. Het is tegenwoordig ´normaal´dat je als vrouw niet meer alleen te laat over straat kunt. Normaal?! Dit fenomeen is helemaal niet normaal, vrouwen zijn gelijk aan mannen en zouden ook veilig over straat moeten kunnen, alleen of met andere vrouwen. Wij zien het feit dat vrouwen het vaak het slachtoffer worden van seksueel geweld niet als iets absoluuts. De wereld is maakbaar! Als genoeg mensen zich hard maken om deze moraal te veranderen dan gebeurt dat ook. Wij willen naast een aanklacht tegen seksisme, seksueel geweld en huiselijk geweld, de demonstratie een positieve draai geven door de kracht van de vrouw te benadrukken! De demonstratie betreft een fakkeltocht door de binnenstad van Utrecht.
datum & tijd: 19 mei. 22.30 uur verzamelen voor de IDEA op het Janskerkhof.
demonstratie tot ongeveer 00.00/0.30 uur.
informatie en contact: merelterlien@hotmail.com of eertje86@hotmail.com.