Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

Ei-vrije Cup Cakes maken met kids

Er is een eierencrises in het land! Maar de kinderen willen taartjes bakken, wat nu? Gelukkig hebben de veganisten heel wat geëxperimenteerd met bakken zonder ei (en melk). Meestal wordt het ei simpelweg vervangen voor een halve banaan (geprakt) dat als bindingsmiddel werkt. Maar je kunt ook koolzuurhoudend water gebruiken om de cakes luchtig te krijgen. Zo kom ik op onderstaand recept. Lekker bakken!

 

Dit heb je nodig:

  • 320 gram bloem
  • 1,5 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 230 gram suiker
  • 150 gram gesmolten margarine
  • 2 dl koolzuurhoudend water (bv Spa Rood) op kamertemperatuur

Zo maak je het klaar:

Meng de gezeefde bloem met het suiker, bakpoeder en vanillesuiker. Smelt de margarine tot het vloeibaar is en meng het snel met het water. Zorg dat het water niet te koud is, anders klontert de boter weer. Giet het vloeistof bij het bloem/suiker mengsel. Roer flink door elkaar voor een paar minuten tot het een glad deeg is geworden.

Schep het deeg in cupcake houders.

Bak ze op 160 graden gedurende 30 minuten.

Versier je cupcake!

Vergeet niet de cupcakes te versieren. Knutsel met fondant in vrolijke kleuren, of maak zelf glazuur door poedersuiker met water te mengen.

 

 

Variaties: vervang de bloem voor amandelmeel en/of haversmoutmeel. Daarvoor doe je havermout of amandelen in de blender tot het een fijne poeder is.

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply