Esmeralda Tijhoff

Some thoughts on History, Politics, and the Art of Living

DIY – Bruisballen voor in Bad

DIY: Calendula bruisballen

Tegenwoordig kun je alles kopen. Maar voor het milieu én je portemonnee is het fijner als je zelf aan de slag gaat. Nu is in bad gaan natuurlijk niet bepaald waterbesparend ten opzichte van een snelle douche. Maar een bad is met de juiste ingrediënten een weldaad voor overspannen spieren en een aangetaste huid. En daar kan geen warme douche tegen op.

Deze bruisballen bevatten lavendelolie voor een rustgevende werking. De calendula (goudsbloemen) en de lavendel verzorgen bovendien kleine wondjes. Kokosolie of amandelolie zijn zacht voor je huid.

 

Je hebt nodig:

350 gram baking soda 2016-02-14 21.14.07(=zuiveringszout)

175 gram citroenzuur in poedervorm

75 gram maïzena (maïsmeel)

150 gram gesmolten kokosolie

Lavendel olie

Gedroogde goudsbloemen

 

siliconen vormpjes (bv bakvormpjes of ijsblokjesvormen)

 

Weet je niet waar je deze ingrediënten kopen kunt? Ga naar je locale toko of natuurwinkel, zij zullen het meeste wel hebben. Of gebruik een webwinkel zoals www.baking-soda.nl.

 

Zo doe je het:

Meng de banking soda, het citroenzuur, en maïzena met elkaar in een ruime kom. Verkruimel de goudsbloemen en meng alles goed door. 

20160213_231057Smelt de kokosolie door het in even in warm water te zetten (au bain Marie). Doe er een scheutje lavendelolie bij (of 15 druppels).

Meng de olie met de droge bestandsdelen.

Vul de vormpjes met het mengsel. Druk goed aan om eventuele luchtbellen weg te werken. Het moet een compacte bal worden.

Leg de gevulde vormen een paar uur in de vriezer. Daarna kun je ze in een schone pot bewaren tot je gaat badderen.

 

Tips!

In plaats van kokosolie kun je ook amandelolie gebruiken, of nog beter, je DIY calendula-olie!

En/of vervang de goudsbloemen voor bijvoorbeeld rozenblaadjes.

Voor aromatherapie vervang je de lavendelolie met een compositie van etherische oliën die bij jouw behoeften passen. Neem bijvoorbeeld lavendelolie met tea-treeolie tegen acne of eczeem,  of bergamotolie bij stress, of wat eucalyptusolie bij verkoudheid en hoest.

Je kunt er ook nog wat Epsomzout (bv 90 gram) bij doen. Dit zout helpt bij rugklachten, reuma, artrose, artritis en helpt voor een diepe nachtrust. Doe er dan niet te veel bij, want het zout kan prikken bij wondjes en heeft een laxerende werking als je het inslikt.

 

2016-02-14 21.17.04

 

 

 

 

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply